Vepřový špíz

Jednoduchý recept na výborné špízy. Zvládnutelné i pro začátečníky.

SUROVINY:  1kg vepřová kýta, nebo plec, 5 stroužků česneku, 20 dkg anglické slaniny, sůl, pepř, 2ks červené cibule, 6 lžic oleje

POSTUP:  Maso nakrájíme na větší kusy. Každý kousek potřeme česnekem se solí, posypeme pepřem, vložíme do misky a pokapeme olejem. Necháme přes noc uležet v lednici. Druhý den maso střídavě napichujeme na špejli se slaninou a cibulí. Takto připravené špízy (šišky) vložíme na plech a pečeme v troubě při 180stupňích dozlatova, nebo můžeme i smažit na oleji. Podáváme se zakysanou smetanou a zeleninovým salátem.

Kontakt

Jihočeská masna s.r.o.
Pražská 530
370 04 České Budějovice

+420 736 530 266

info@jmcb.cz

Zobrazit mapu >

Naše certifikáty