Kančí kýta na šípkové omáčce

"Se šípkovou! Jedině se šípkovou...", pravil znalec.

 

SUROVINY: 400g kančí kýta, 100g slanina

MARINÁDA NA MASO:  cibule, 2ks mrkve, petržel, celer, celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, citronová kůra, 10ml octa, 200ml oleje

ŠÍPKOVÁ OMÁČKA: 100ml červeného vína, 80g hladká mouka, 120g šípkové zavařeniny, 50g cukru, sůl

POSTUP:  Maso z divočáka na dva dny naložíme do uvedené směsi zeleniny a koření. Pak maso očistíme a nakrájíme na medailonky asi 1,5cm silné, které ovážeme nití, aby držely tvar. Medailonky obalíme v mouce a opečeme po obou stranách. Vyjmeme z pánve a odložíme do tepla. Kořenovou zeleniny z nálevu spolu se slaninou orestujeme, přidáme cukr a zalijeme octem z nálevu a vínem, nebo vodou. Vložíme maso a dusíme doměkka.

PŘÍPRAVA ŠÍPKOVÉ OMÁČKY:  Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme červeným vínem a přidáme šípkovou zavařeninu a trochu vody. Omáčku povaříme, dochutíme a přecedíme.

Kontakt

Jihočeská masna s.r.o.
Pražská 530
370 04 České Budějovice

+420 736 530 266

info@jmcb.cz

Zobrazit mapu >

Naše certifikáty