Jelení závitky s uzeným masem

Nakrájíme tenké řízky z jelení kýty, naklepeme je, osolíme, potřeme hořčicí a opepříme. Plníme slaninou, vařeným uzeným masem, půlkou malé cibule a okurkou. Řízky zatočíme a zavážeme nití, aby dobře držely. Do kastrolu dáme tuk a závitky upečeme v troubě.

V jiné nádobě usmažíme do červena cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, 10 zrnek pepře, zalijeme vodou a dobře povaříme.

Nalijeme na závitky a dusíme je do měkka. Hotové závitky vyjmeme, šťávu slabě červenou jíškou zasmažíme, aby nebyla příliš hustá.  Podáváme s rýží nebo kroketami.

 

SUROVINY: jelení kýta, slanina, uzené maso, cibule, okurka, pepř

Kontakt

Jihočeská masna s.r.o.
Pražská 530
370 04 České Budějovice

+420 736 530 266

info@jmcb.cz

Zobrazit mapu >

Naše certifikáty