Jelení guláš

Jelení plec nakrájíme na kostky a dáme dusit na připravenou cibuli, přidáme lžíci rajského protlaku, sůl,...

SUROVINY: jelení plec, 2 cibule, 100 g sádlo, 5 dkg slaniny, česnek, sladká paprika, rajský protlak citrónová kůra

POSTUP: Na 100g sádla rozkrájíme 2 velké cibule a osmahneme do červena. Přidáme 2 polévkové lžíce sladké papriky a trochu vody, aby cibule s paprikou nezhořkla. Jelení plec nakrájíme na kostky a dáme dusit na připravenou cibuli, přidáme lžíci rajského protlaku, sůl, gulášové koření : (4 stroužky česneku, kávová lžička kmínu a majoránky, ostrouháme kůru asi z ¼ citronu). Když je maso měkké, necháme šťávu vysmahnout, zapaříme a přecedíme maso. Do hotového guláše přidáme ještě 5 dkg slaniny rozkrájené na drobné kostky a na rozpálené pánvičce smažíme.

Jako přílohu můžeme servírovat brambory, rýži či pečivo.

Kontakt

Jihočeská masna s.r.o.
Pražská 530
370 04 České Budějovice

+420 736 530 266

info@jmcb.cz

Zobrazit mapu >

Naše certifikáty