Hovězí roláda

 ....maso rozkrájíme na velký obdélníkový plát, který zlehka naklepeme, opepříme, poklademe na něj kolečka cibule a celé stonky petrželové natě, zabalíme do mikrotenové folie a necháme alespoň dvě hodiny nebo přes noc odležet v chladu. Před přípravou cibuli a petrželovou nať z masa odstraníme, osolíme, potřeme náplní, svineme, převážeme bílou nití a prudce opečeme...

 

SUROVINY: 600g hovězího zadního, 60g uzené slaniny, mletý pepř, 60g vepřového sádla, 2 cibule, 1-2 lžíce hladké mouky, zelená petrželová nať, sůl

NÁPLŇ:  150g uzené rolky, 1 vejce, mletý pepř, 1-2 lžíce strouhanky, 40g sterilizovaného hrášku, sůl

POSTUP:  Umyté, usušené maso rozkrájíme na velký obdélníkový plát, který zlehka naklepeme, opepříme, poklademe na něj kolečka cibule a celé stonky petrželové natě, zabalíme do mikrotenové folie a necháme alespoň dvě hodiny nebo přes noc odležet v chladu. Před přípravou cibuli a petrželovou nať z masa odstraníme, osolíme, potřeme náplní, svineme, převážeme bílou nití a prudce opečeme po všech stranách na rozpáleném sádle. Do výpeku přidáme na kostky nakrájenou uzenou slaninu a nadrobno nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Zalijeme horkou vodou nebo vývarem, vložíme roládu a pod pokličkou za občasného podlévání dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vlažnou vodou a povaříme.

PŘÍPRAVA NÁPLNĚ: Uzené maso nakrájíme na malé kostky, přidáme vejce a dochutíme pepřem.

Kontakt

Jihočeská masna s.r.o.
Pražská 530
370 04 České Budějovice

+420 736 530 266

info@jmcb.cz

Zobrazit mapu >

Naše certifikáty